Canon EOS 650D, primul DSLR cu ecran touch-screen din lume !

La inceputul lunii martie cei de la Canon au lansat mult asteptatul Canon EOS 5D Mark III, din categoria de mijloc, iar in aprilie si-au lansat doua produse de top pentru pasionatii de video, si anume Canon EOS-1DC si Canon EOS C500.

Saptamana asta a venit si randul categoriei entry-level prin Canon EOS 650D, succesorul bine cunoscutului 600D. Ce are nou? In primul rand este vorba de noul ecran touch-screen, iar vizualizarea fotografiilor se face ca si la tablete sau smartphone-uri. Meniul a fost adaptat dupa acest lucru, iar setarile vor putea fi facute direct de pe ecran. Pe mie unul nu m-a dat niciodata pe spate sensibilitatea la atingere, dar poate fi interesant. Ecranul a ramas rabatabil, ca la 600D, iar in modul Live View si Video ecranul poate fi utilizat pentru a specifica punctul de focus sau chiar declansarea.

650D are un senzor CMOS de 18 MP APS-C (5184×3456) pe care il gasim si pe predecesorul sau, dar e putin imbunatatit. Are un procesor DIGIC 5+, sistem de focalizare cu 9 puncte de focus tip cruce, sistem de masurare a expunerii in 63 de zone, vizor optic cu pentaprisma si slot pentru card SD/SDHC/SDXC. Sensibilitatea ISO ajunge de la 100 la 12 800 si poate fi extinsa in limta superioara pana la 25 600. Fotografierea in rafala ajunge pana la 5 cadre/secunda.

Filmeaza fullHD (1080p) cu focalizare automata si are sunet stereo. Ajunge pana la 30 cadre/secunda. Sa nu uitam nici de faptul ca este facut din otel inoxidabil si rasina policarbonat cu fibra conductoare. Flash-ul incorporat are o raza de 13 metri. S-au adaugat moduri noi ca si HDR Backlight, Multi Shot Noise Reduction sau Handheld Night Scene. Ultimul mod va lasa sa combinati expuneri multiple seara.

Il vom putea cumpara in Romania, in luna iulie, la un pret de aproximativ 750 de EURO. Tot saptamana asta, Canon a lansat si noul obiectiv pancake de 40 mm f/2.8 plus o noua alternativa la obiectivul de kit, Canon 18-135 mm f/3.5-5.6 IS.

via

This entry was posted in Aparate Foto, Fotografie and tagged , , , , , .

2 Trackbacks

  1. […] via  Redactor: Dani / Jun-13-2012Camere Foto Concepte […]

  2. By Canon EOS 70D lansat ! on July 4, 2013 at 2:20 pm

    […] un ecran LCD rabatabil touchscreen, functie care a fost lansata anul trecut o data cu lansarea lui 650D. Setarile se pot face direct cu butoanele de pe body, dar si prin atingerea […]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*